sobota, 19 kwietnia 2014

Dietetyczna babka Wielkanocna

Po całym tygodniu sprzątania i przygotowań nadeszła chwila by usiąść i cieszyć się spotkaniem z bliskimi, świąteczną atmosferą i chwilą spokoju.
Moi drodzy
życzymy Wam z całego serca Świąt spokojnych i radosnych, 
spędzonych w gronie najbliższych,
chwili wytchnienia i uśmiechu
nie tylko w ciągu tych kilku dni.
Wielkanocna babka


A dla tych, którzy jeszcze dziś dopinają przygotowania na ostatni guzik przygotowałyśmy szybki i łatwy przepis na dietetyczną babkę.
Składniki:
3 jajka
4 łyżki mąki kukurydzianej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
mały jogurt naturalny
3/4 szklanki cukru, my dodałyśmy miód

Przygotowanie:
Jajka połączyć z jogurtem, dosypać cukier i zmiksować. Mąkę kukurydzianą przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Miksować aż ciasto stanie się puszyste.
Następnie należy natłuścić formę i oprószyć mąką kukurydzianą, ciasto wlać do blachy i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piec około 40 minut.
Gotowe ciasto można polać czekoladą :)
Smacznego.

babka wielkanocna

wielkanocne ciasta








2 komentarze:

  1. wygląda smakowicie, ale u mnie tradycyjnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zawsze można wykorzystać ten przepis na inną okazję:)

    OdpowiedzUsuń